Voetreflexmassage

VoetreflexmassageAls onze voeten koud zijn, krijgen we het vaak helemaal koud. Er zijn weinig mensen die beseffen welke fundamentele rol voeten bij onze gezondheid en genezing spelen. Het zijn onze onderdanen en helaas worden ze vaak ook zo behandeld. Ze worden in te strakke, puntige schoenen gepropt of verstopt in dikke, verstikkende sokken of ze worden extra belast door overgewicht.
Je gebruikt je voeten de hele dag. Gemiddeld loop je in je leven ongeveer 4 keer de aarde rond. Je voeten dragen je gewicht en zorgen ook voor je evenwicht. Mijn doel is, om met voetreflexmassage de voeten te bevrijden van de dagelijkse spanning, hen energie te geven en daarmee lichaam en geest te ontspannen.

Voetreflexmassage heeft een heilzame en ontspannende werking op het lichaam. Het zenuwstelsel in het gehele lichaam wordt beïnvloed doordat het zenuwstelsel van de voeten heel fijn vertakt is en een verbinding heeft met de rest van het lichaam. Bij voetreflexmassage blijven de spieren soepel en wordt de bloedcirculatie in het gehele lichaam gestimuleerd. Voetreflexmassage verzacht niet alleen gespannen spieren maar vermindert ook de spanning in het gehele lichaam en neemt de storingen van stress op het lichaam weg. De afvoer van afvalstoffen en weefselvocht wordt bevorderd. De voetmassage is gebaseerd op de grondprincipes van de voetreflexologie, maar is niet therapeutisch.

Natuurlijk is een voetreflexmassage voor iedereen een heerlijke ontspanning, maar vooral als u de volgende klachten heeft, kunt u er baat bij hebben:

stress, gespannen zijn
slapeloosheid
pijnklachten
vermoeide voeten
wintertenen
vochtophopingen in de benen en voeten
verkrampte en gespannen voeten
eenzaamheid, gebrek aan aandacht
behoefte aan afleiding
koude handen, voeten en benen
onrustig zijn

Ik maak gebruik van zuivere amandelolie met een essentiële olie die u zelf mag kiezen.