Reiki

Wat is Reiki nou eigenlijk?

Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei”  en “Ki”. “Rei” betekend Universele en “Ki” staat voor levensenergie.  Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan. Reiki bestaat al eeuwen en zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans werd wordt hersteld. Door middel van handoplegging wordt het zelfhelend vermogen geactiveerd.

Je kunt je Reiki misschien het best voorstellen als een elektrische stroom, die doordringt tot in de kleinste cellen van het lichaam. Als er ergens sprake is van een stoornis, lichamelijk, mentaal, emotioneel of zelfs spiritueel, dan heeft dit effect op de frequentie van de stroom en dus op ons energie veld. De energie van Reiki voelt aan als een tinteling of een warme of koude stroom

Vroeger waren in onze cultuur aanraking en handoplegging heel gewoon. Tegenwoordig gebruik je het alleen nog zonder je daarvan bewust te zijn. Bij pijn vind je het normaal om je handen op de pijnplek te leggen. Als een kind op zijn knie valt dan troost je het door er je hand op te leggen of er een kusje op te geven. Als iemand verdrietig is dan troost je hem of haar door op de rug te wrijven. In feite draag je door middel van aanraking je warmte, rust, aandacht en liefde over.

In onze moderne cultuur met zijn hectische leefwijze neem je vaak te weinig tijd voor jezelf. Je komt nauwelijks toe aan je emoties, laat staan dat je warmte en liefde van anderen durft te vragen. Ongemerkt stop je zo spanningen weg. Er ontstaan blokkades in het lichaam die uiteindelijk tot ziektes kunnen leiden. Natuurlijk spelen daarbij ook andere factoren een rol, zoals erfelijke belastbaarheid, eetgewoontes, roken, drinken en bijvoorbeeld milieuverontreiniging. Afhankelijk van het karakter en de manier van leven heeft iedereen zo zijn eigen (signaal)-plekjes in zijn lichaam waar emoties worden weggestopt. In onze taal bestaan veel uitdrukkingen die daarnaar verwijzen: ‘iets op zijn lever hebben’, ‘het niet kunnen verkroppen’ of bijvoorbeeld ‘teveel op je schouders laden’.

De energie van Reiki kan je helpen te ontspannen en helpen onderbewuste spanningen in je lichaam aan de oppervlakte te brengen. Reiki zorgt er voor dat blokkades zich opheffen, zodat de levensenergie weer gaat stromen en je lichaam zich kan herstellen.

Reiki geneest niet, dat doet het lichaam nog altijd zelf, maar door je met reiki te laten behandelen versterk je de verbinding met de levensenergie, dus met de wereld om je heen. Je voelt je gezonder, evenwichtiger en completer.
Reiki wordt gedaan door middel van handoplegging. Het is een eenvoudige en effectieve methode voor het overdragen van de universele levensenergie

Als u bij mij komt voor een Reiki behandeling dan hoeft u zich niet om te kleden want de energie van Reiki gaat overal doorheen. U mag plaats nemen op de behandeltafel waar u wordt toegedekt met een deken. Zodra u ontspannen ligt start ik de behandeling. Ik leg eenvoudig mijn handen op  verschillende plaatsen van uw lichaam waarbij ik de energie zal laten stromen.  Ik functioneer als het ware als een  ‘doorgeefluik’. Terwijl de Reiki energie door mijn handen stroomt doet deze haar werk, gaat daar naartoe waar dat nodig is. Reiki werkt niet alleen op mensen, maar ook op dieren en planten.