Stinkende gouwe, de wrattenplant

 

Misschien ken je deze plant wel. De stinkende gouwe. Hij heeft kleine, gele bloemen en bladeren die lijken op het blad van een eikenboom. Hij groeit in de vrije natuur langs heggen en het liefst op ruig terrein. De plant behoort tot de papaverfamilie en bloeit van maart tot september. Het oranje/gele melksap dat zich in de stengels bevindt is een uitstekend middel tegen wratten. Vandaar dat hij ook wrattenkruid wordt genoemd.

Het oranje/gele melk sap komt tevoorschijn wanneer je een stengel doorbreekt.

Wil je je wrat behandelen met de stinkende gouwe dan is het raadzaam om 2x per dag de wrat aan te stippen met het melk sap uit een vers afgebroken stuk stengel van de plant. Vermijd het aanstippen van de gezonde huid om de wrat. Na 2 tot 3 weken wordt de wrat zwart, droogt hij uit en zal hij van de huid los laten.

 

Mocht je nu geen stinkende gouwe in de buurt hebben groeien waar je dagelijks een stengel van af kan snijden dan is het ook mogelijk om je eigen tinctuur te maken. Dit doe je als volgt:

– Snij stengels van de stinkende gouwe en snij deze in stukjes van 2 a 3cm

– Vul een pot van 100 ml met flink veel stukjes stengels van de stinkende gouwe

– Vul dit aan met alcohol 70% (of Wodka of Jenever als je dit in huis hebt)

– Sluit de pot goed af en laat dit 3 weken staan

– Na 3 weken filter je het vocht door een koffiefilter zakje of een katoenen doek en bewaar je de tinctuur in een afgesloten potje of flesje

– De tinctuur is nu klaar voor gebruik

– Met een wattenstaafje breng je nu 2x daags de tinctuur aan op de wrat. Pas op dat je de tinctuur niet aanbrengt op de gezonde huid.

– De tinctuur werkt net zo goed als het pure plantensap.

– Na 2 tot 3 weken wordt de wrat zwart, droogt hij uit en zal hij van de huid los laten.

 

 

Plaats een reactie