hoofd menu

Tips en Trucs

Als pedicure merk ik in de loop van de tijd dat de dure producten die worden verkocht voor het behandelen van bv, Voetwratten, Micosenagels, Tunnelnagels, Likdoorns enz.... niet (altijd) helpen.

In mijn andere werk als verzorgende hoor ik  wel eens tips en trucs van de cliënten. Weetjes uit grootmoeders tijd. En in vele gevallen worden hier goede resutaten mee geboekt. En dit scheelt behoorlijk in uw portomonnee.

Hieronder via u tips en trucs om die nare voetklachten aan te pakken. Natuurlijk blijft een deskundig oordeel van de pedicure altijd een pré.

 

Wratten:

* wrijf de wrat dagelijks in met wit schoolbord krijt. De wrat droog in en zal hierdoor verdwijnen.

* Iedere nacht de wrat afplakken met een stukje aardappel of bananenschil met daarover heen een pleister. De wrat droogt hierdoor uit en zal met 14 dagen vanzelf verdwijnen.

* Iedere dag de wrat aanstippen met blanke nagellak. Voor het aanstippen de oude nagellak verwijderen met een vijltje.


Weke likdoorn tussen de tenen:

* Maak poeder van een wit krijtje en smeer dit dagelijks op de weke likdoorn.


Schimmelnagel:

* Behandel de schimmelnagel dagelijks met appelazijn. Wrijf de nagels in met een in appelazijn gedrenkt wattenschijfje of druppel de nagel. Het duurt erg lang om een schimmelnagel te genezen. 3 maanden tot een half jaar bent u zeker dagelijk aan het behandelen. Maar de aanhouder wint.

Afspraak maken Laatste nieuws