hoofd menu

Reiki

    Dr Mikao Usui
 

 

Iedereen kent wel het verhaal van de tweeling, die ondanks dat ze mijlenver verwijderd zijn, elkaar toch aanvoelen. Niet alleen tweelingen, maar al het leven op aarde is met elkaar verbonden. We zijn verbonden door de universele levensenergie, ook wel Reiki genoemd. In feite is Reiki zo oud als het heelal en draait de hele natuur op deze energie.

De energie van Reiki kun je ook (leren) voelen: als een tinteling, als warmte en soms als een koude stroom.

De energie van Reiki stroomt altijd door ons heen. Als iemand overleden is stopt dit. Een overleden persoon ziet er, kort na het intreden van de dood, anders uit. 'Als een leeg omhulsel', noemen wij het. Je kunt dan ook zien dat de energie uit het lichaam is vertrokken.

Je kunt je de Reiki misschien het best voorstellen als een elektrische stroom, die doordringt tot in de kleinste cellen van het lichaam. Als er ergens sprake is van een stoornis, lichamelijk, mentaal, emotioneel of zelfs spiritueel, dan heeft dit effect op de frequentie van de stroom en dus op ons magnetisch veld. 


Vroeger waren in onze cultuur aanraking en handoplegging heel gewoon. Tegenwoordig gebruik je het alleen nog zonder je daarvan bewust te zijn. Bij pijn vind je het normaal om je handen op de pijnplek te leggen. Als een kind op zijn knie valt dan troost je het door er je hand op te leggen en er een kus op te geven. Als iemand verdrietig is dan troost je hem of haar door op de rug te wrijven. 

In feite draag je door middel van aanraking je warmte, rust, aandacht en liefde over.

In onze moderne cultuur met zijn hectische leefwijze neem je vaak te weinig tijd voor jezelf. Je komt nauwelijks toe aan je emoties, laat staan dat je warmte en liefde van anderen durft te vragen.

Ongemerkt stop je zo spanningen weg. Er ontstaan blokkades in het lichaam die uiteindelijk tot ziektes kunnen leiden. Natuurlijk spelen daarbij ook andere factoren een rol, zoals erfelijke belastbaarheid, eetgewoontes, roken, drinken en bijvoorbeeld milieuverontreiniging. 

Afhankelijk van het karakter en de manier van leven heeft iedereen zo zijn eigen (signaal)-plekjes in zijn lichaam waar emoties worden weggestopt. In onze taal bestaan veel uitdrukkingen die daarnaar verwijzen: ‘iets op zijn lever hebben', ‘het niet kunnen verkroppen’ of  bijvoorbeeld ‘teveel op je schouders laden’.

Het woord Reiki heeft een dubbele betekenis: het staat zowel voor de universele levensenergie als voor de door Usui ontwikkelde heelmethode. 

Helen betekent één maken en slaat op het herstellen van de eenheid, de balans, tussen lichaam en geest, maar ook op het herstellen van de band tussen de individuele mens en het overige leven op aarde.

De energie van Reiki kan je helpen te ontspannen en helpen onderbewuste spanningen in je lichaam aan de oppervlakte te brengen.

Reiki zorgt er voor dat blokkades zich opheffen, zodat de levensenergie weer gaat stromen en je lichaam zich kan herstellen.

 

Na verloop van tijd leer je beter te luisteren naar de signalen die je lichaam afgeeft. Je leert beter om te gaan met je emotie

Reiki geneest niet, dat doet het lichaam nog altijd zelf, maar door je met reiki te laten behandelen versterk je de verbinding met de levensenergie, dus met de wereld om je heen. Je voelt je gezonder, evenwichtiger en completer.

Reiki wordt gedaan door middel van handoplegging. Het is een eenvoudige en effectieve methode voor het overdragen van de universele levensenergie

Degene die behandelt wordt hoeft zich niet te ontkleden, want de energie van Reiki gaat overal doorheen. Ik leg eenvoudig mijn handen op de verschillende plaatsen van het lichaam en ik functioneer als 'doorgeefluik'. Terwijl de Reiki energie door mijn handen stroomt doet deze haar werk, gaat daar naartoe waar dat nodig is, zowel bij mij als bij degene die ik behandel. Reiki werkt niet alleen op mensen, maar ook op dieren en planten.

 

 

                                                         

Reiki is geen religie. Reiki wordt ook gebruikt als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Je hoeft niet paranormaal begaafd te zijn en ook niet jarenlang te mediteren om Reiki te kunnen geven.

 

Afspraak maken Laatste nieuws