hoofd menu

Metamorfosemassage

 

Deze zachte helende massagevorm is ontwikkeld door Dr. Robert St. John (1914-1996), arts en reflexoloog.

Hij noemde deze massagevorm ook wel prenatale therapie. In de prenatale periode wordt namelijk de basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten en voor de belemmeringen die je er steeds weer van weerhouden te zijn wie je werkelijk bent.

Tijdens de Metamorfose massage worden handen, voeten en hoofd heel zacht gemasseerd op de zogenaamde prenatale lijnen. Door aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd bereik je een heerlijk ontspannen gevoel.

Een Metamorfose massage kan helpen blokkades op te ruimen en dingen te verwerken zodat je een nieuwe start kan te maken. 

Deze vorm van massage werkt heel ontspannend, brengt de geest tot rust en kan ondersteunend werken in periodes van veranderingen zoals echtscheiding, verhuizing, zwangerschap, verandering van (werk)omgeving enz.

Kan iedereen een Metamorfose massage ondergaan?

Ja. Deze zachte vorm van massage is geschikt voor volwassenen, kinderen, zwangeren en ouderen. Het kan helpen bij stress gerelateerde en zwangerschapsgerelateerde klachten, spanningen, bij drukke kinderen (ADHD), autisme en wordt vaak ingezet bij terminaal zieken.

 

 

 

Metamorfose Massage Nederland beschrijft metamorfosemassage als volgt: "Een mooi beeld om uit te leggen waar het bij een metamorfose massage om gaat, is de transformatie van een rups in een vlinder. De rups leeft zijn rupsenleven tot hij op een gegeven moment een cocon om zich heen gaat spinnen. In die cocon voltrekt zich de metamorfose van rups naar vlinder. De rups wordt wat hij als mogelijkheid in zich heeft en om dat te doen trekt hij zich terug in een cocon. Veel mensen hebben “ net als de rups“ kwaliteiten en talenten die ze niet tot uitdrukking brengen, omdat er belemmeringen zijn die dat tegenhouden. Een metamorfose massage helpt je om in jezelf naar binnen te gaan en daar te ontdekken wat je ten diepste bent. Als je je kwaliteiten en talenten gaat ontdekken en je belemmeringen onder ogen kunt zien, kun je worden zoals je bedoeld bent. Metamorfose massage wil daarbij een hulpmiddel zijn. Een liefdevolle aanraking “ zonder oordeel en zonder verwachtingen“ langs de reflexzones van de wervelkolom kan je in contact brengen met de mogelijkheden die in jou aanwezig zijn."

 

 

Afspraak maken Laatste nieuws